Adag: 4, Elkészítési idő: 120 perc,
Hozzávalók 4 főre
60 dkg harcsafilé
20 dkg vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
20 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa
20 dkg padlizsán
5 dkg só
2 dkg ételízesítő
40 dkg liszt
1 dkg csemegepaprika-por
Elkészítés
A harcsafiléket 15 dkg-os darabokra szeljük, sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. Fél óráig pihenni hagyjuk. Közben sós, rövid lében megfőzzük a meghámozott, apróra vágott burgonyát, botmixerrel vagy burgonyatörővel összezúzzuk, és hozzáadjuk a zsiradékot. Folytonos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Addig kavarjuk fakanállal, amíg el nem válik az edény falától. Kihűtjük, és kiöntjük a gyúródeszkára. Elnyújtjuk ujjnyi vastagra, és olajba mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd vaslapon megpirítjuk.A magyar lecsóhoz hasonlóan elkészítjük a francia lecsót (ratatouille). A harcsaszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és olajban megpirítjuk. Ízlésesen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése